Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

A New Kind of Wilderness

Docu over Nik, Maria en hun vier kinderen, die heel afgelegen maar zelfvoorzienend leven in de bossen van Noorwegen. Een tragische gebeurtenis verandert alles.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

A New Kind of Wilderness

Ergens in de bossen van Noorwegen, ver van alles en iedereen verwijderd, staat een idyllisch boerderijtje dat gebouwd is door Nik en Maria. Ooit concludeerde het Brits-Noorse stel dat ze niet langer deel wilden uitmaken van de hectiek van de moderne maatschappij. Daar in de bossen leven ze met hun kinderen Ulv, Falk, Freja en Ronja zoveel mogelijk zelfvoorzienend en vooral in harmonie met de natuur. Ze verbouwen hun eigen voedsel, ze geven zelf onderwijs aan hun kinderen. Het noodlot slaat toe als Maria ziek wordt en veel te jong in 2019 overlijdt. Lukt het Nik en de kinderen de droom levend te houden?

De Noorse filmmaakster Silje Evensmo Jacobsen wilde al in 2014 een tv-serie over dit opmerkelijke gezin maken, maar de Noorse omroep had toen geen belangstelling. Na de tragische gebeurtenissen van 2019 nam ze opnieuw contact op met Nik, wat uiteindelijk tot deze integere en ontroerende documentaire heeft geleid. Bekroond op het Sundance Film Festival.

NRC

Een prachtig, meanderend relaas over rouw, opvoeden én concessies doen – of juist niet.

Trouw

... een sensitieve, ontroerende film.