Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Un amor

Vertaalster Natalia verhuist van de grote stad naar een klein dorp. Daar ontmoet ze veel wantrouwen, maar ook de oudere Andreas, met wie ze stormachtige affaire begint.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Un amor

Vertaalster Natalia is de hectiek van de grote stad beu en besluit te verhuizen naar La Escapa, een klein dorpje in the middle-of-nowhere. Het huis dat ze huurt blijkt een ware bouwval; uit de kraan komt enkel zwarte drab, het dak lekt aan alle kanten. Haar lompe huisbaas Casero is duidelijk niet van plan iets aan het huis te doen, terwijl ook de andere dorpelingen haar niet bepaald gastvrij onthalen. Haar oudere buurman Andreas, bijgenaamd de Duitser, biedt in ruil voor seksuele diensten aan haar dak te repareren. Natalia gaat in op het voorstel en dat vormt het begin van een stormachtige relatie, die echter steeds meer obsessieve trekjes begint te vertonen.

In 2020 verscheen de roman Un amor van de Spaanse schrijfster Sara Mesa, een verhaal over alles overweldigende hartstocht, een emotie die de mens net zo gemakkelijk kan verrijken als ten gronde richten. Regisseur Isabel Coixet heeft het nu verfilmd met Laia Costa in de hoofdrol.