Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Tel Aviv on Fire - Cinéma Arabe

Cinéma Arabe Premieres
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Tel Aviv on Fire - Cinéma Arabe

Via zijn oom heeft Salam (Kais Nashif) een baantje gekregen bij de spionagesoap Tel Aviv on Fire. De show draait om een Palestijnse spionne die een affaire begint met een Joodse generaal en intussen een liefdesrelatie met een verzetsstrijder heeft. De Palestijnse serie is ook populair onder Joodse kijkers, onder wie de vrouw van een militair die het checkpoint bemant waar Salam dagelijks passeert op weg naar de studio in Ramallah. In ruil voor vrije doorgang begint deze man verregaande eisen te stellen aan de plot van de serie.

Met trefzekere humor tekent Sameh Zoabi een hilarisch portret van onderlinge verhoudingen in een door en door gepolitiseerde samenleving, waar creatieve vrijheid een onmogelijkheid blijkt.

Op do 9 mei en zo 12 mei met voorfilm:
Nefta Football Club
Yves Piat | France, Tunisia | 2018 | komedie| 17 min. | Arabic spoken – English subtitles
Als ze niet aan het voetballen zijn, scheuren de broertjes Abdallah en Mohammed samen op een brommertje door de heuvels rond Nefta. Op een van die ritjes stuiten ze op een dolende ezel, die vreemd genoeg een koptelefoon over zijn oren draagt. Nog opmerkelijker is de lading die hij vervoert.