Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Sterben

In vijf hoofdstukken verteld familiedrama over moeder Lissy, zoon Tom en dochter Ellen, een indringend verhaal over mensen die eigenlijk niets meer met elkaar hebben.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Sterben

Moeder Lissy, zoon Tom en dochter Ellen Lunies vormen weliswaar een familie, maar hun levens zijn zo verschillend dat ze eigenlijk niets meer met elkaar gemeen hebben. De 70-jarige Lissy is heimelijk opgelucht dat haar dementerende man Gerd in een verzorgingstehuis wordt opgenomen, maar de opluchting is van korte duur want haar eigen gezondheid holt achteruit. Tom, een dirigent, werkt met zijn depressieve vriend, componist Bernard, aan een muziekstuk getiteld Sterben. Maar het vlot niet erg. Ondertussen wil zijn ex Liv dat hij surrogaatvader wordt van haar kind. Zus Ellen, een mondhygiëniste, worstelt met haar drankprobleem en al haar innerlijke demonen, en begint dan ook nog een relatie met een getrouwde tandarts. Een dramatische gebeurtenis brengt de familieleden weer bij elkaar.

Regisseur Matthias Glasner vertelt dit door hemzelf geschreven verhaal in vijf hoofdstukken en wisselt daarbij telkens van perspectief – een compromisloos drama over een familie waar liefdeloosheid, kilheid en verbittering de verhoudingen verziekt hebben. O.m. bekroond op de afgelopen Berlinale.

NRC

Drama ‘Sterben’ is een voortreffelijk geacteerd monument van mensenhaat

de Volkskrant

Levens- én stervensecht, met waarachtig spel