Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Sisterhood

De 15-jarige Amina, Djeneba en Zineb zijn al heel lang hartsvriendinnen. Als Zineb lastiggevallen door een vervelende vent, besluit Amina daar een eind aan te maken. Met grote gevolgen…
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Sisterhood

Hartsvriendinnen Amina, Djeneba en Zineb groeiden op in een HLM, een Franse afkorting voor het huisvestingsproject voor lagere inkomens, oftewel de torenflats aan de rand van zovele Franse steden. Nu ze 15 zijn, bestaat de hechte vriendschap nog altijd, ook al is Amina met haar ouders naar een wat betere buurt verhuisd. Al een tijdje wordt Zineb seksueel lastiggevallen door Zak, een vriend van haar drugs dealende broer. Gelaten legt ze zich daarbij neer, terwijl Djeneba het niet al te serieus neemt. Maar Amina wil dat het ophoudt. Op een feestje filmt ze heimelijk hoe Zak haar vriendin lastigvalt en post dat filmpje vervolgens op Instagram onder de accountnaam HLM Pussy. Dat heeft grote gevolgen.

Met dit energieke speelfilmdebuut, dat Céline Sciamma's Girlhood in herinnering roept, laat regisseur Nora el Hourch haar licht schijnen over kwesties als de positie van vrouwen in de verschillende gemeenschappen, seksueel geweld en de tegenstelling tussen armoe en welvaart, en wat dat alles betekent voor hoe je tegen de wereld aankijkt.