Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Witte Flits

Ernstige psychische klachten maken het leven voor de 42-jarige Rick ondraaglijk. Maar nu heeft hij toestemming voor euthanasie gekregen. Hoe gaan zijn ouders daarmee om?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Witte Flits

Al ruim twintig jaar wordt de 42-jarige Rick geplaagd door ernstige psychische klachten, die hem het leven tot een hel maken. De wil om te leven is verdwenen en na een jarenlang, intensief traject heeft hij toestemming gekregen voor euthanasie. Zijn liefdevolle ouders Aagje en Toon staan nu voor de onmogelijke opgave hem voorgoed los te laten. Maar hoe zwaar is het om je zoon te steunen in zijn verlangen waardig te sterven?

Deze debuutfilm van Laura Hermanides, die het komende Nederlands Film Festival zal openen, is gebaseerd op het verhaal van Agnes en Jan, en hun zoon René, die de bijnaam Witte Flits droeg. In 2013 leerde Hermanides Agnes en Jan kennen, een jaar nadat René wegens psychisch lijden euthanasie had gekregen. In deze film vertelt ze hun verhaal, een verhaal over het recht op een waardig afscheid, maar ook over de onvoorwaardelijke liefde van ouders voor hun kind. Met Renée Soutendijk, Raymond Thiry, en Sanne den Hartogh in de hoofdrollen.

de Volkskrant

... een buitengewoon empathische, sensitieve film waarin niet de dood maar de liefde overheerst.

Trouw

De film gaat over (...) twee mensen, die zich moeten verzoenen met een onverzoenlijke realiteit.