Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Santosh

Meeslepende politiethriller over Santosh, een Indiase huisvrouw die tegen wil en dank politieagent is geworden. Ze is betrokken bij het onderzoek naar de moord op een jong meisje.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Santosh

Nu haar man is overleden, hij werkte voor de politie, moet huisvrouw Santosh haar huis uit, tenzij ze zijn baan overneemt. En zo wordt ze van de ene op de andere dag een politievrouw in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh. Al snel wordt ze met de duistere facetten van haar nieuwe werk geconfronteerd als zich een man meldt wiens 15-jarige dochter is verdwenen. Zij wil zich voor hem inzetten, maar haar leidinggevende schuift de zaak terzijde omdat het mensen van een lagere kaste betreft. Als het meisje later verkracht en vermoord wordt gevonden, wordt een ander op de zaak gezet: rechercheur Sharma. Zij pakt het onderzoek naar de zaak voortvarend op, samen met Santosh. Al snel zijn ze een verdachte op het spoor.

Geweld tegen vrouwen is in India aan de orde van de dag. Regisseur Sandhya Suri laat zien welke rol het patriarchale denken, politieke incompetentie, corruptie en het kastenstelsel daarin spelen. Dat resulteerde in deze meeslepende politiethriller, met sterk acteerwerk en visueel overweldigende beelden.

NRC

... trefzekere debuutfilm over jonge weduwe die de strijd aangaat tegen corruptie bij Indiase politie

de Volkskrant

... een film die zindert van woede

de Volkskrant

... een film die zindert van woede