Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Schirkoa

Animatiefilm over een heel gereguleerde maatschappij waar iedereen een papieren zak over zijn hoofd moet dragen. Chaos ontstaat als het gerucht de ronde doet over een land van vrijheid waar dat niet hoeft.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Schirkoa

Onder het motto ‘To be alike is the way of life’ hebben de burgers in een wel heel gereguleerde maatschappij geen naam, maar een nummer. Bovendien is iedereen verplicht een papieren zak over het hoofd dragen; zo springt niemand er nog tussenuit. Maar alles raakt in rep en roer als er geruchten de kop opsteken over een fabelachtig land van vrijheid, waar het dragen van een zak niet hoeft. Net aangesteld als raadslid in de gemeenschap raakt 197a in de problemen als hij verliefd wordt op een vrijgevochten meisje. De incidenten die volgen, openen zijn ogen voor een nieuwe realiteit.

Regisseur Ishan Shukla baseerde deze dystopische animatiefilm op zijn eigen, gelijknamige korte film uit 2016. De mix van 2D en 3D, mogelijk dankzij het gebruik van een videogame-engine, geven de film een zeer geraffineerd, film-noirachtig uiterlijk en is daarmee een hommage aan klassieke dystopische films. Met de stemmen van o.a. Golshifteh Farahani, Asia Argento, Gaspar Noé en Lav Diaz.

NRC

Een onmogelijk te plaatsen film met gelijke delen ‘1984’, hoge kunst en videogame.