Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Megalopolis - PAFF

Architect en uitvinder Cesar Cataline wil met een utopische stad bouwen: Megalopolis, maar de burgemeester van New Rome werkt hem tegen. Met Adam Driver.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Megalopolis

Als er één regisseur is die met recht op zijn lauweren zou mogen rusten, dan is het wel Francis Ford Coppola, maar de nu 85-jarige Amerikaan is nog niet klaar met films maken, getuige de release van Megalopolis. Begin jaren 80 had hij het scenario al geschreven, maar het lukte toen niet om de financiering rond te krijgen. In 2001 begon hij opnieuw aan de film, maar wederom moest het project gestaakt worden. In 2007 zegde hij het definitief vaarwel, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: in 2019 begon hij er toch weer aan, ditmaal met succes. Megalopolis is een groots en complex spektakel geworden, waarin Coppola op geheel wijze de val van het Romeinse Rijk hervertelt.

De geniale architect en uitvinder Cesar Cataline (Adam Driver ) heeft Megalon ontwikkeld, een heel bijzonder nieuw bouwmateriaal waarmee hij een nieuwe stad wil bouwen: Megalopolis, een stad die zijn bewoners welvaart en geluk zal brengen. Maar de burgemeester van New Rome, Franklyn Cicero (Giancarlo Esposito), ziet niets in al die plannen, net als de populistische en jaloerse Clodio (Shia LaBeouf). Cicero’s dochter Julia (Nathalie Emmanuel) daarentegen is wel onder de indruk van Cesars ideeën. Zal de stad gebouwd worden?