Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Kneecap - PAFF

Originele seks-, drugs- en hiphopbiopic over het Noord-Ierse hiphoptrio Kneecap, dat zich sterk maakt voor het behoud van de Ierse taal. Kneecap speelt zichzelf.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Kneecap

Het verhaal begint in 2017 als Móglaí Bap samen met een vriend graffiti op een bushokje in Belfast aanbrengt. Ze schreven: Cearta, Iers voor Rechten. De politie arriveert, arresteert die vriend, terwijl Móglaí Bap weet weg te komen. Die vriend weigert de politie in het Engels te woord te staan, waarna hij een hele nacht doorbrengt in de politiecel. Deze gebeurtenis vormde voor Móglaí Bap , Mo Chara en DJ Próval de inspiratie voor het nummer C.E.A.R.T.A., een in het Iers uitgevoerde rap. Het trio noemt zich Kneecap en al snel worden ze het boegbeeld van een beweging die het redden van de Ierse taal nastreeft. De autoriteiten zijn minder blij met het trio en doen dan ook hun uiterste best om het de mond te snoeren.

In deze originele seks-, drugs- en hiphopbiopic, de eerste speelfilm van schrijver/regisseur Rich Peppiatt, speelt Kneecap zichzelf. Peppiatt windt er geen doekjes om: het Iers cultureel erfgoed moet behouden blijven. Ook Michael Fassbender maakt zijn opwachting.