Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN

Wij zijn telefonisch niet bereikbaar. Excuses voor het ongemak

Bekijk de trailer

Rafiki

Kenia is bepaald geen homovriendelijk land en juist daar is deze film gemaakt - een verhaal over de liefde tussen twee jonge vrouwen en alle problemen die daaruit voortvloeien.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Rafiki

Homoseksualiteit is strafbaar in Kenia. Wie zich hieraan 'schuldig' maakt, hangt een gevangenisstraf van 14 jaar boven het hoofd. Des te opmerkelijker dat juist in Kenia deze film is gemaakt, een verhaal over de liefde tussen twee jonge vrouwen. Het zal dus geen verbazing wekken dat de film, de tweede speelfilm van regisseur Wanuri Kahiu, in Kenia zelf verboden is. In Cannes daarentegen werd Rafiki tijdens het filmfestival van 2018 met veel enthousiasme onthaald.

Het leven van de jonge Keniaanse Kena verandert drastisch van het ene op het andere moment; het moment dat ze Ziki ontmoet. Nooit eerder had ze zulke sterke gevoelens voor iemand – het is liefde op het eerste gezicht en de liefde is wederzijds. Lastig, want de liefde tussen twee vrouwen wordt in Kenia niet geaccepteerd. In het geheim beginnen ze een verhouding, maar al snel wordt er geroddeld. Complicerende factor: Kena's vader doet mee aan plaatselijke verkiezingen. En wie is zijn grootste rivaal? De vader van Ziki…