Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Anora

Sekswerker Ani leert via haar werk de jonge Rus Ivan kennen. Liefde op het eerste gezicht, ze trouwen zelfs. Daar is Ivans vader, een Russische oligarch, bepaald niet blij mee.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Anora

Assepoester, maar dan totaal anders, De Amerikaanse regisseur Sean Baker (Tangerine) vertelt in zijn nieuwe film een sprookjesachtig verhaal over een onmogelijke liefde, maar of ze nog lang en gelukkig leefden? Deze mix van drama en komedie beleefde zijn wereldpremière bij het afgelopen filmfestival van Cannes – een succesvolle première: Anora won de Gouden Palm.

Anora, iedereen noemt haar Ani, is een stripper en sekswerker in Brooklyn. Ze spreekt een paar woorden Russisch en daarom krijgt ze op een avond een Russische klant: de 21-jarige Ivan. Hij is onmiddellijk diep onder de indruk van haar en nodigt haar uit voor een privé-afspraakje in zijn villa. Dit zou niet alleen heel lucratief voor Ani kunnen zijn, ze vindt hem ook heel leuk. En het wordt nog beter: na een losbandige week in Las Vegas trouwen de twee. Te mooi om waar te zijn? Helaas wel, want Ivan blijkt de zoon van een machtige oligarch en deze is bepaald niet blij met de keuze van zijn zoon… Met Mikey Madison en Mark Eydelshteyn.