Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Kijk ons: Hokwerda's kind

Lin wil het Kanaal overzwemmen, een gevaarlijke onderneming. Ze krijgt een liefdesrelatie met Henri, die ook floreert bij gevaar. Welke invloed hebben ze op elkaar? Naar een roman van Oek de Jong.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Kijk Ons, voorheen de Nederlandse Filmnacht, is een initiatief van NFO (Nederlands Filmtheater Overleg), Eye Filmmuseum, Nederlands Filmfonds, Nederlands Film Festival, de Filmkrant en de Nederlandse filmtheaters. Doel: het promoten van de Nederlandse artistieke film. Deze nieuwe editie vindt in het hele land plaats, ook in Rialto.

Die voorstelling in Rialto wordt een heel bijzondere voorstelling, omdat schrijver/scenarist Oek de Jong aanwezig zal zijn om na afloop van de film vragen van het publiek te beantwoorden. Daarna neemt hij in het Rialto Café plaats achter de boekentafel, verzorgd door Boekhandel Mulder (Cornelis Schuytstraat), om voor geïnteresseerden zijn roman te signeren.

Hokwerda's kind

De 33-jarige Lin heeft een succesvolle carrière als wedstrijdzwemmer achter zich liggen, maar het zwemmen heeft nog één grote uitdaging voor haar: het Kanaal overzwemmen in een recordtijd. Dat dat een loodzware en gevaarlijke onderneming is, schrikt haar niet af; integendeel: ze houdt van gevaar. Een paar weken vóór de oversteek ontmoet ze de zes jaar oudere onderwaterlasser Henri, die ook goed gedijt onder gevaarlijke omstandigheden. Een intense liefdesrelatie volgt waarbij ze elkaar tot steeds grotere hoogten uitdagen, zonder te beseffen dat ze elkaar steeds dieper de duisternis in trekken.

In 2002 verscheen Hokwerda’s kind, de derde roman van de succesvolle Nederlandse schrijver Oek de Jong, een verhaal waarin onbewuste ervaringen en emoties tot de puurste essentie worden teruggebracht. Boudewijn Koole (Kauwboy, Beyond Sleep) heeft het nu verfilmd, naar een scenario dat hij samen met De Jong schreef. Met Sanne-Samina Hanssen en Kevin Janssens in de hoofdrollen. Ook Elsie de Brauw maakt haar opwachting.