Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

How to Make Millions Before Grandma Dies

Grote filmhit uit Thailand over nietsnut M, die contact zoekt met zijn zieke oma vanwege een mogelijke erfenis. Dat pakt anders uit dan gedacht.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

How to Make Millions Before Grandma Dies

Zelden is een speelfilmdebuut zo goed in de smaak gevallen als dit familiedrama van de Thaise regisseur Pat Boonnitipat. Niet alleen in Thailand zelf, maar in vele Aziatische landen heeft How to Make Millions Before Grandma Dies alle records verbroken en is daarmee de bestverkopende Thaise film ooit. Zonder opsmuk vertelt Boonnitipat een ontroerend en zacht verhaal, dat volkomen authentiek en oprecht aanvoelt. En dat is grotendeels te danken aan het even prachtige als innemende acteerwerk van hoofdrolspelers Usa Semkhum en Billkin .

Schoolverlater M (Billkin) uit Bangkok brengt zijn dagen het liefst luierend en gamend door. Als hij hoort dat zijn oma (Semkhum ) ziek is geworden, besluit hij maar weer eens wat meer aandacht aan haar te gaan besteden. Niet omdat hij zo dol op haar is, maar alleen omdat hij hoopt zo nog een graantje mee te kunnen pikken van haar erfenis. Maar naarmate ze meer tijd samen doorbrengen, krijgt hij, tot zijn eigen verrassing, een heel hechte band met haar.

de Volkskrant

... een innemend en wijs debuut, dat ook in de Nederlandse filmtheaters een groot publiek verdient.

NRC

... het [is] moeilijk de ogen droog te houden bij deze ontroerende, tragikomische publieksfilm.