Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

In Restless Dreams: the Music of Paul Simon

De muzikale carrière van Paul Simon omspant zes decennia. Reden voor filmmaker Alex Gibney om samen met Simon uitvoerig terug te blikken op al die jaren.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

In Restless Dreams: the Music of Paul Simon

Paul Simon – zonder twijfel een van de meest invloedrijke songwriters in de wereld van de popmuziek. En hij is het ook al heel lang: zijn carrière omspant zestig jaar, jaren die talloze (muzikale) hoogtepunten kenden, maar ook vele (persoonlijke) dieptepunten.

Het begon allemaal in 1953 op een lagere school in Queens, New York. Daar leerde de 12-jarige Paul Simon zijn leeftijdsgenoot en muzikale zielsverwant Art Garfunkel kennen. The rest is history: als Simon & Garfunkel scoorden ze vele, inmiddels iconisch geworden hits. Persoonlijke issues dreven de twee uit elkaar. Maar daarmee kwam geen eind aan Simons muzikale carrière, denk aan het in 1986 verschenen, deels in Zuid-Afrika opgenomen Graceland, een even succesvol als controversieel album.

In 2023 begon Simon aan zijn nieuwe album Seven Psalms. Reden voor filmmaker Alex Gibney om samen met Simon uitvoerig terug te blikken op diens muzikale leven. Hij doet dat diepgravend, met veel liefde en natuurlijk met evenveel muziek.