Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

De wilde Noordzee

Duiker en cameraman Peter van Rodijnen heeft de voor velen onbekende maar schitterende onderwaterwereld van de Noordzee op film vastgelegd.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

De wilde Noordzee

Vanaf de jaren 50 maakte de beroemde Franse oceanograaf Jacques Cousteau in zijn schip de Calypso talloze reizen over de wereldzeeën om daar het leven op en vooral onder water vast te leggen op film. Het waren deze films die Peter van Rodijnen inspireerden ook zelf die wonderlijke en vaak mysterieuze onderwaterwereld te gaan verkennen – en dat heeft hij de afgelopen twintig jaar gedaan.

Ook de Noordzee, veruit het grootste natuurgebied van Nederland, is hij gaan verkennen. En dat bleek bepaald geen eenvoudige opgave, want toen hij aan zijn ontdekkingstocht begon, zag hij zich geconfronteerd met vele uitdagingen, zoals troebel zicht, gevaarlijke sterke stromingen en razende stormen. Maar hij liet zich niet afschrikken en wist zo het ongetemde natuurwonder van de Noordzee te ontrafelen, een wereld waar de kleinste organismes als plankton samen met de grootste dieren als reuzehaaien en tonijnen één schitterend, onlosmakelijk ecosysteem vormen. In oogverblindend mooie beelden heeft hij die wereld op film gevangen.