Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Des Teufels Bad

In het Oostenrijk van de 18e eeuw leidt de vrome Agnes een troosteloos bestaan met een liefdeloos huwelijk, een altijd zeurende schoonmoeder en lange dagen vol saai werk.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Des Teufels Bad

Opper-Oostenrijk, 18e eeuw: de diepgelovige Agnes trouwt met de zwijgzame Wolf en trekt bij hem in, in een huisje dat hij nog maar net heeft. Maar het huwelijk brengt niet wat zij hoopte. Niet alleen lijkt Wolf meer oog voor het huisje te hebben dan voor haar, ook de aanwezigheid van haar schoonmoeder Gänglin, die vlakbij woont, is een ware kwelling; zij loopt voortdurend te zeuren. Agnes kan in haar ogen niets goed doen, terwijl zij toch elke dag keihard werkt om het huishouden gaande te houden. Agnes mist de warmte van haar oude thuis, maar blijft hopen dat het beter wordt. Maar het wordt niet beter – ze zinkt weg in een diepe depressie.

Wat betekent het om uitzichtloos te moeten lijden? Regisseurs Severin Fiala en Veronika Franz laten het zien in dit door henzelf geschreven naargeestige drama. De hoofdrol wordt vertolkt door Anja Plaschg, die ook de soundtrack schreef. De bekende regisseur Ulrich Seidl mede-produceerde de film.