Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

My Favourite Cake - Cineville Speciaaltje

Het leven is een beetje opgedroogd voor de 70-jarige Mahin uit Teheran. Ze besluit daarin verandering te brengen en ontmoet al snel de alleenstaande Faramarz.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

De film wordt ingeleid door filmmaakster Nafiss Nia, o.m. bekend van Die middag.

My Favourite Cake

Er gebeurt niet veel meer in het leven van de 70-jarige Mahin. Ze woont in haar eentje in Teheran, haar man is overleden, dochter en kleinkinderen wonen in het buitenland. Na weer een suf middagje met haar vriendinnen, besluit ze dat het roer om moet. En hoe kan dat beter dan door het vinden van een nieuwe liefde? In haar zoektocht naar een leuke, vrijgezelle man belandt ze uiteindelijk in een klein restaurantje waar ze Faramarz ontmoet, een bescheiden, vriendelijke en alleenstaande taxichauffeur van haar leeftijd. Net als zij heeft hij een onafhankelijke geest, die hem al eens in aanvaring heeft gebracht met de autoriteiten; hij bespeelde een instrument in een bruiloftsbandje. Ze nodigt hem uit bij haar thuis, waar ze haar favoriete taart voor hem zal bakken. Het wordt een heel bijzondere avond.

Als er één film is die een zacht, vriendelijk en menselijk verhaal vertelt, dan is het deze wel. Maar de Iraanse autoriteiten dachten daar toch anders over en verboden regisseurs Maryam Moghadam en Behtash Sanaeeha af te reizen naar Berlijn voor de wereldpremière. Met een fantastische Lili Farhadpour in de hoofdrol.