Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

The Wild Pear Tree

Van de maker van Winter Sleep. De jonge Sinan keert terug naar zijn geboortedorp waar zijn vader nog woont - een man die hij veracht. Maar is hijzelf nou zoveel anders?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Wild Pear Tree

Na zijn studie succesvol te hebben afgerond keert de jonge Sinan terug naar zijn geboortedorp Çan. Zijn liefde voor literatuur is groot, net als, zo vindt hijzelf, zijn intellectuele bagage. Hij wil een boek schrijven en publiceren, maar het geld ervoor ontbreekt. Dat brengt hem in conflict met zijn vader Idris, een gokverslaafde leraar met grote schulden. Er is zelfs geen geld meer om de elektriciteitsrekening te betalen. Sinan veracht zijn vader, die alles vertegenwoordigt wat hij zelf niet wil zijn. Maar hij heeft geen werk, geen relatie – het is maar de vraag of hij echt zijn vaders lot kan ontlopen. Onvoorbereid solliciteert hij naar een baan als leraar.

Net als in zijn vorige film, Gouden Palm-winnaar Winter Sleep, neemt de Turkse regisseur Nuri Bilge Ceylan de tijd om zijn personages uit te werken, waarbij ook filosofische, politieke en religieuze kwesties aan de orde worden gesteld. De prachtige beelden zijn geschoten door Ceylans vaste cameraman Gökhan Tiryaki.

de Volkskrant

Majestueus en toch sereen gefilmd: zo fraai zie je dat zelden.

NRC Handelsblad

Opnieuw een prachtfilm