Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

I Shall Not Hate - Movies That Matter on Tour

De Palestijnse arts Izzeldin Abuelaish heeft zijn leven gewijd aan het uitbannen van haat – een inspirerend mens met een belangrijke en nu zeer urgente boodschap.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

I Shall Not Hate

Het leven van de Palestijnse dokter Izzeldin Abuelaish is opmerkelijk. Hij werd geboren in het vluchtelingenkamp Jabalia in Gaza, studeerde medicijnen in Caïro om zich vervolgens te bekwamen in Verloskunde. Hij werd de allereerste Palestijnse arts was die werkte op een Israëlische kraamafdeling. Maar hij is vooral opmerkelijk omdat hij een man is met een genereus en bijzonder vredelievend hart, een man die gelooft in vergeving en verzoening. Dat geloof werd in januari 2009 zwaar op de proef gesteld toen zijn huis door een Israëlische tank werd beschoten, waarbij zijn drie dochters om het leven kwamen. Hierna emigreerde hij naar Toronto.

Tegen alle verwachtingen in besloot hij zich daarna in te zetten voor het uitbannen van haat overal, een boodschap die hij wereldwijd verkondigde in het Engels, Arabisch en Hebreeuws. Het leverde hem een nominatie op voor de Nobelprijs voor de Vrede. Abuelaish is een inspirerend mens, met een boodschap die nu urgenter is dan ooit.