Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Substance

Een uitgerangeerde filmster besluit een middeltje te gebruiken waardoor ze over een tweede, jonger lichaam kan beschikken. Groteske body horror met Demi Moore en Margaret Qualley.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Substance

Als er één film is die opzien baarde op het afgelopen filmfestival van Cannes dan is het wel The Substance, het speelfilmdebuut van de Franse regisseur Coralie Fargeat. In dit ijzersterke staaltje body horror, dat het werk van David Cronenberg in herinnering roept, neemt ze stelling tegen de onhaalbare schoonheidsidealen die vrouwen opgedrongen worden. Ze doet dat met veel gore, humor en een uitstekende cast met o.a. Demi Moore en Margaret Qualley.

Elisabeth Sparkle (Moore): ooit was ze gevierd filmster, nu is ze alleen nog op tv te zien als instructeur in een fitnessprogramma. En ook daar wordt ze aan de kant gezet omdat men haar te oud (en lelijk) vindt. Na een auto-ongeluk komt ze op het spoor van een illegaal middeltje dat op DNA-niveau je cellen deelt, zodat je kunt beschikken over een tweede, maar dan veel jonger lichaam. Elisabeth gebruikt het en uit haar lichaam ontstaat de knappe en strakke Sue (Qualley). Om complicaties te vermijden, moet je om de week van lichaam wisselen, maar dat doet Elisabeth niet…