Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Linda wil kip!

Linda wordt door haar moeder bestraft voor iets dat ze niet gedaan heeft. Om het goed te maken mag ze van haar moeder een wens doen; Linda wil kip. Dat blijkt lastiger dan het klinkt.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

LEGO-Workshop

Goed nieuws: op vrijdagmiddag 1 november is LEGO-koning Roloff de Jeu wederom te gast in Rialto De Pijp om je daar de fijne kneepjes bij te brengen van het bouwen met LEGO. Ditmaal leert hij je alles over het bouwen van een flat met LEGO.

Linda wil kip!

Waar is de dierbare trouwring van weduwe-moeder Paulette gebleven? Paulette denkt dat haar zevenjarige dochter Linda de ring heeft zoekgemaakt, waarna ze haar een klap én straf geeft. Maar al snel ontdekt ze dat Linda dat niet gedaan heeft en om het weer goed te maken, mag ze een wens doen. En wat wenst ze: kip met chilipepers, vroeger de specialiteit van haar vader. Een lastige keuze, maar beloofd is beloofd en dus gaan de twee op pad om boodschappen te doen. Maar vanwege een grote staking zijn alle winkels gesloten – wat nu? In de poging toch aan een kip te komen, belanden ze in steeds gekkere situaties, waarbij steeds meer mensen betrokken raken. En dat terwijl Linda alleen maar kip wilde…

In deze in originele en fraaie animatiefilm draait alles om de verhouding tussen een ietwat overspannen moeder en haar dochter, waarbij thema's als verlies en verdriet heel mooi en tegelijk heel grappig worden verbeeld. Linda wil kip! is een ontroerende feelgood-film.

NRC

‘Linda wil Kip!’ is ook voor volwassenen een van de hartverwarmendste films van het jaar.

de Volkskrant

Niets is liever of mooier dan het is in het stuurse, grofgebekte animatiepareltje ‘Linda wil kip!’