Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Outrun

Verfilming van Amy Liptons memoires over haar jeugd op de Orkney-eilanden, haar jaren vol drugs en drank in Londen en haar terugkeer naar huis. Met Saoirse Ronan.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Outrun

De 29-jarige Rona woont al tien jaar in Londen, een decennium waarin haar leven steeds meer in het teken is komen te staan van drank, drugs en foute mannen. Ze beseft dat het zo niet verder kan en besluit terug te keren naar de plek waar ze vandaan komt, de Schotse Orkney-eilanden. Daar wil ze haar verslavingen overwinnen, daar wil ze haar leven weer op de rails krijgen. De rust, de prachtige natuur en het weerzien met haar ouders Annie en Andrew zouden daarbij moeten helpen, maar zo gemakkelijk gaat dat niet, er is al teveel gebeurd.

In 2016 verschenen de memoires van de Schotse journaliste Amy Lipton, getiteld The Outrun. Daarin beschrijft ze haar jeugd op de Orkney-eilanden, haar destructieve jaren in Londen en de terugkeer naar huis. Centrale vraag hierin: wat is 'thuis' nou eigenlijk? Samen met regisseur Nora Fingscheidt bewerkte ze het boek tot een scenario. Met een indrukwekkende Saoirse Ronan in de hoofdrol.