Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Quand vient l'automne

Na een vervelend incident ziet de gepensioneerde Michelle de relatie met haar dochter Valérie verslechteren. Daardoor ziet ze haar geliefde kleinzoon Lucas ook niet meer. Ze is eenzaam.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Quand vient l'automne

De gepensioneerde Michelle woont in een prachtig landhuis in een idyllisch Frans dorp, waar ook haar oude vriendin Marie-Claude woont. Op een dag arriveert Valérie, de dochter van Michelle, die haar zoon Lucas heeft meegenomen. Michelle heeft een wat stroeve relatie met Valérie, maar ze is dol op Lucas en hij op zijn oma. Een akelig incident met oneetbare paddenstoelen verknalt echter wat zo leuk had moeten zijn, waarna Valérie samen met Lucas spoorslags vertrekt. Michelle blijft alleen achter, verteerd door schuldgevoelens en spijt. Kort daarna betreedt Vincent het toneel, Marie-Claudes zoon, die net uit de gevangenis is vrijgelaten. Michelle neemt hem aan als tuinman, maar al snel gaat hij een grotere rol in haar leven spelen.

François Ozon is een regisseur die al vele filmgenres heeft verkend, maar de motieven verdriet, verlies en vergeving komen in veel van zijn films terug, zo ook in deze. Hélène Vincent vertolkt met verve de hoofdrol in dit melancholische en authentieke drama.