Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Gladiator II

Episch vervolg op het al even epische Gladiator uit 2000. Lucius, zoon van held Maximus, treedt in de voetsporen van zijn vader: hij wordt gladiator, zodat hij wraak kan nemen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Gladiator II

Regisseur Ridley Scott heeft zijn liefde voor historische spektakelfilms als Quo Vadis (1951), Ben-Hur (1959) en Spartacus (1960) nooit onder stoelen of banken gestoken. Een bewijs hiervan leverde hij in 2000 met het uiterst succesvolle Gladiator over de Romeinse generaal Maximus, gespeeld door Russel Crowe, die in ongenade valt en uiteindelijk als gladiator in het Colosseum afrekent met de corrupte en verdorven keizer Commodus (Joaquin Phoenix). De film won vijf Oscars, o.m. voor Beste Film. Nu is er een vervolg: Gladiator II, met o.m. Paul Mescal, Pedro Pascal, Connie Nielsen en Denzel Washington in de hoofdrollen.

Lucius, de zoon van de vroegere held Maximus, moet toezien hoe zijn vrouw en kind door Romeinse soldaten worden vermoord om zelf in slavernij te belanden. Hij herinnert zich de lotgevallen van zijn vader en hoe die als gladiator niet alleen zijn vrijheid herwon, maar ook wraak nam op de in- en inslechte keizer. Hij besluit diens voorbeeld te volgen.