Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

A Different Man

Edward uit New York wil acteur zijn, maar zijn misvormde gezicht staat die droom in de weg. De komst van een nieuwe buurvrouw en een operatie veranderen alles.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

A Different Man

Professioneel acteur, dat zou de onzekere Edward uit New York het liefst worden. Maar zijn door neurofibromatose misvormde gezicht staat zo'n carrière in de weg. Dan komt Ingrid naast hem wonen, een Noorse toneelschrijfster die het in de VS wil maken. Zij is heel aardig voor Edward, die dan ook zeer van haar gecharmeerd is. Een operatie verandert alles: Edward krijgt een 'normaal' uiterlijk en besluit dat Edward zelfmoord heeft gepleegd; voortaan is hij Guy. Twijfel slaat toe als Ingrid acteurs zoekt voor haar nieuwe stuk Edward, een stuk over haar 'vroegere' buurman. Wie krijgt de hoofdrol?

In deze mix van zwarte komedie en thriller stelt regisseur Aaron Schinberg de relatie tussen identiteit en uiterlijk aan de orde: ben je zoals je eruitziet, of zie je eruit zoals je bent? Sebastian Stan geeft met overtuiging gestalte aan deze (schijnbare) tegenstelling, wat hem op de Berlinale de Zilveren Beer voor Beste Acteur opleverde. Ook met Renate Reinsve (The Worst Person in the World).