Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Conclave - voorpremière

Kardinaal Lawrence krijgt de taak de verkiezing van de nieuwe paus te organiseren. Al snel bevindt hij zich in een wespennest vol intriges en samenzweringen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Conclave

De geliefde paus is overleden. Dat betekent dat er een conclaaf moet worden gehouden, een besloten kerkvergadering waar alle kardinalen in de Sixtijnse Kapel in Rome samenkomen om uit hun midden een nieuwe paus te kiezen. Kardinaal Lawrence moet het conclaaf organiseren, een lastige klus, omdat er altijd facties ontstaan die vooraf van alles afspreken om de uitslag te beïnvloeden. Zelf vindt hij de progressieve kardinaal Bellini de beste kandidaat, maar er zijn conservatieve krachten aan het werk, die geen middel onbenut laten om diens verkiezing te dwarsbomen. Alles wordt nog ingewikkelder als Lawrence ontdekt dat de vorige paus bepaald geen heilige was. Staat de toekomst van de Kerk op het spel?

De verkiezing van een paus is iets dat sterk tot de verbeelding spreekt, getuige de vele films die hierover gemaakt zijn, zoals Habemus Papam (2011) en The Two Popes (2019). Regisseur Edward Berger heeft dit gegeven vertaald naar deze ijzersterke thriller, gedragen door een even sterke cast met o.a. Ralph Fiennes, John Lithgow, Stanley Tucci en Isabella Rossellini. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Robert Harris.