Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Paris, Texas

Prachtige klassieker over Travis, een zwijgzame man die, na jaren verdwenen te zijn geweest, op zoek gaat naar zijn vrouw. Met Harry Dean Stanton en de muziek van Ry Cooder.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Paris, Texas

Hij speelde in honderden film en tv-series – Harry Dean Stanton (1926-2017), de man met de zo karakteristieke, doorgroefde en getroebleerde kop. Maar het waren altijd bijrollen. Tot regisseur Wim Wenders en zijn scenarist Sam Shepard hem in de jaren 80 vroegen de hoofdrol te vertolken in Paris, Texas, een verhaal over een verloren ziel die zijn leven weer op de rails probeert te krijgen. Niet alleen het acteerwerk van Stanton, ook het camerawerk van Robby Müller en de onvergetelijke score van Ry Cooder maakten van de film een instant-klassieker, die o.m. de Gouden Palm in Cannes won. Ook met Nastassja Kinski en Dean Stockwell.

Na jaren van de aardbodem te zijn verdwenen, duikt de zwijgzame Travis (Stanton) weer op in een woestijn in het zuiden van Texas. Weer terug onder de levenden legt hij contact met zijn broer in Los Angeles, bij wie zijn zoontje Hunter woont. Hij neemt Hunter mee in zijn zoektocht naar zijn vermiste vrouw Jane (Kinski).