Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Samsara - Zenochtenden in mei

Gefilmd over een periode van bijna vijf jaar en in 25 landen tonen de regisseurs ons heilige plaatsen, rampgebieden, industriële landschappen en natuurwonderen – een ongekend zintuiglijke ervaring.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

In mei organiseren wij een aantal ontspannen ochtenden in Rialto. De kijkervaring van drie bijzondere films wordt verdiept door een meditatief en inspirerend moment vooraf, verzorgd door regisseur/zen-monnik Julia Strijland, yogadocent Marinka Achterberg en yogadocent/muzikant Irene Sportel. Na afloop staan er kannen thee klaar op de bar en kan er rustig nagepraat worden.

Samsara - Zenochtenden in mei

Samsara, een film van Ron Fricke (Koyaanisqatsi) en Mark Magidson, die eerder samen de bekroonde films Baraka (1992) en Chronos (1985) maakten, is een ongekend zintuigelijke ervaring. Samsara is Sanskriet voor ‘het eeuwig draaiende rad van het leven’ en is het vertrekpunt van de filmmakers. Gefilmd over een periode van bijna vijf jaar en in 25 landen tonen Fricke en Magidson ons heilige plaatsen, rampgebieden, industriële landschappen en natuurwonderen.

Samsara is een film zonder dialoog en beschrijvende teksten en is daardoor niet een traditionele documentaire maar een werk dat de toeschouwer verbaast en inspireert, mede dankzij de sublieme beelden en zinnelijke muziek die het oude en het moderne vermengt. Hierdoor nodigt Samsara de kijker uit om onze eigen interpretatie te geven aan deze prikkelende reis over de wereld.

Vooraf: Een uiterst ontspannen yogasessie vanuit je bioscoopstoel. Verzorgd door Marinka Achterberg, medewerker van Yogisha en eigenaresse van Studio Los.