Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Miller's Crossing

Een verhaal vol verraad, dubbelspel en moord met Gabriel Byrne, Albert Finney en John Turturro. Oftewel de kijk van de gebroeders Coen op de film noir.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Miller's Crossing

De regisseursbroers Joel en Ethan Coen zijn vooral bekend geworden door de wijze waarop zij oude filmgenres nieuw leven inblazen. Dat deden ze in deze film met de film noir – "Een noir met zo’n lichte toets dat de film lijkt voort te drijven op de wind, zoals een vaardig weggeslingerde gleufhoed ver door het bos zeilt.", aldus een recensent van Time. Het scenario is gebaseerd op verschillende korte verhalen van misdaadauteur Dashiell Hammett.

VS, jaren 30, de jaren van de Drooglegging: Tom Reagan is de rechterhand van gangster Leo O'Bannon. Diens rivaal Johnny Caspar wil bookmaker Bernie omleggen, maar daar steekt Leo een stokje voor: Bernie is namelijk de broer van Leo's liefje Verna. Maar ook Tom heeft een verhouding met Verna... En zo begint een verhaal vol verraad, dubbelspel en moord. Met Gabriel Byrne, Albert Finney en John Turturro.