Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

LA RIOT: Take Me Somewhere Nice

Tiener Alma, de in Nederland opgegroeide dochter van Bosnische ouders, gaat haar zieke vader in Bosnië opzoeken. Het wordt een wonderlijke reis. Na afloop: Q&A met regisseur Ena Sendijarevic en actrice Sara Luna Zoric.

Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Take Me Somewhere Nice

"Een Alice in Wonderland-achtig figuur die op een Kafkaëske reis gaat", zo omschrijft de Nederlands-Bosnische regisseur Ena Sendijarevic het hoofdpersonage in dit door haarzelf geschreven speelfilmdebuut. Ze liet zich daarbij inspireren door Jim Jarmusch' Stranger Than Paradise uit 1984. Het resultaat, een originele en frisse mix van roadmovie en coming-of-age-drama, leverde haar de Speciale Juryprijs op bij het afgelopen IFFR.

Tiener Alma, dochter van Bosnische ouders maar opgegroeid in Nederland, kent haar in Bosnië wonende vader nauwelijks, maar als ze hoort dat hij ziek is, besluit ze hem op te gaan zoeken. Zo begint een reis vol vreemde voorvallen en ontdekkingen. Eenmaal daar wordt ze nogal koeltjes ontvangen door haar neef Emir, die eigenlijk geen tijd voor haar heeft. Zijn charmante vriend Denis, die van dag tot dag leeft, heeft meer belangstelling voor haar. En zij voor hem! Maar is hij te vertrouwen? Wat er ook gebeurt, Alma laat zich niet uit het veld slaan.

Na afloop: Q&A met regisseur Ena Sendijarevic en actrice Sara Luna Zoric.