Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Heart of Glass - Summer with Herzog

In de 18e eeuw dreigt neergang voor een Beiers stadje als de meesterglasblazer zijn procedé voor het robijnrode glas het graf mee inneemt. Een film met acteurs onder hypnose en apocalyptische visioenen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Heart of Glass

Aan het einde van de 18e eeuw komt een Beiers dorp in zwaar weer als de meesterglasblazer van de glaswerkplaats plotseling overlijdt. Hij was de enige die wist hoe je het prachtige robijnrode glas moest blazen en dat geheim is met hem in het graf verdwenen. De plaatselijke baron, eigenaar van de werkplaats, raakt meer en meer geobsedeerd door het speciale glas. Ten einde raad roept hij de hulp in van de helderziende Hias, die met zijn gaven het geheim van het glas moet achterhalen. Hias heeft echter apocalyptische visioenen van vuur, vernietiging en waanzin. Onder de dorpsbewoners breekt paniek uit.

Opmerkelijk genoeg liet Herzog vrijwel alle acteurs vóór de opnames onder hypnose brengen en pas dan ook kregen ze hun dialogen voor het eerst te zien. Het meer dan vervreemdende acteerwerk dat hieruit voortkwam, draagt sterk bij aan de onheilspellend donkere sfeer in de film, waarin de rampspoed van de 20e eeuw wordt voorspeld.