Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Stroszek - Summer with Herzog

Je kunt wel huis en haard achterlaten, maar jezelf neem je altijd mee, zo ontdekt de Berlijnse straatmuzikant en zuipschuit Stroszek in deze tragikomedie van Herzog.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Stroszek

Voor zijn film Woyzeck, die in 1979 uitkwam, had Herzog aanvankelijk de titelrol toebedeeld aan Bruno Schleinstein, met wie hij eerder The Enigma of Kaspar Hauser maakte. Maar uiteindelijk vond hij Klaus Kinski toch geschikter voor die rol. Om Schleinsteins teleurstelling weg te nemen, schreef hij in vier dagen voor hem het scenario van deze tragikomedie, deels gebaseerd op Schleinsteins eigen leven.

De Berlijnse straatmuzikant Bruno Stroszek is net vrijgelaten uit de gevangenis onder de voorwaarde dat hij van de drank afblijft. Het eerste wat hij doet is een bezoek brengen aan een bar en daar ontmoet hij prostituee Eva, die uit dat leven wil stappen. Bruno neemt haar mee naar huis. Haar pooiers accepteren haar besluit niet en komen verhaal halen, waarbij Bruno diep vernederd wordt. Tijd om Duitsland te verlaten. Samen met Bruno's excentrieke buurman Scheitz vertrekken ze naar de VS om uiteindelijk in Wisconsin te belanden. Maar ook daar blijkt het leven verre van eenvoudig.