Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Devil's Pie - D'Angelo - voorpremière

Intiem portret van de gelauwerde neo-soul-artiest D'Angelo. Met twee albums op zijn naam verdween hij na 2000 jaren van de radar tot hij in 2014 onverwacht terugkeerde. Wie is hij, wat beweegt hem? Met interview.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Devil's Pie - D'Angelo

In 1995 verscheen het album Brown Sugar van de toen 21-jarige Michael Eugene Archer, beter bekend onder zijn artiestennaam D'Angelo. Het album, ruim twee miljoen keer verkocht, wordt beschouwd als een mijlpaal in de neo-soul-beweging. Vijf jaar later evenaarde hij dat succes met zijn tweede album Voodoo. Maar de roem eiste zijn tol: de jaren die volgden, stonden in het teken van drugs en aanvaringen met de wet. Steeds meer trok D'Angelo zich terug uit het openbare en het muzikale leven, tot eind 2014 onverwacht een nieuw album uitkwam: Black Messiah – volgens velen een absoluut meesterwerk.

Maar wie is D'Angelo, wat heeft hem gevormd, wie waren zijn voorbeelden? De Nederlandse documentairemaker Carine Bijlsma probeert tijdens de tournee voor zijn album Black Messiah de antwoorden op die vragen te vinden. Via nooit eerder vertoonde archiefbeelden en interviews met D'Angelo zelf, maar ook met mensen als Questlove en Pino Palladino, ontdekt ze beetje bij beetje wie D'Angelo is: een man met een uitzonderlijke muzikale gave die ook nog wereldster is; een moeilijke combinatie.