Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert - Pride!

Enorm populaire Australische cultfilm over drag queens Mitzi del Bra, Bernadette Bassenger en Felicia Jollygoodfellow, die in een roze bus van Sidney naar het verre Alice Springs reizen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert

Het 'grote publiek' heeft doorgaans weinig oog voor films waarin alles draait om de LGBTQ-gemeenschap. Dat geldt niet voor deze Australische komedie die zowel bij de filmpers als het grote publiek enorm in de smaak viel, getuige het groot aantal bezoekers en de vele prijzen die de film ten deel viel, waaronder de Oscar voor Beste Kostuumontwerp. In 2006 werd van Priscilla een musicalversie op de planken gebracht, wat de cultstatus eens te meer onderstreept.

De in Sydney werkende Mitzi del Bra (Hugo Weaving), het drag-pseudoniem van Anthony Belrose, wordt uitgenodigd om zijn drag-show te komen geven in het Lasseters Hotel Casino Resort in het ver weg gelegen Alice Springs. Zijn collega's, drag queens Bernadette Bassenger (Terence Stamp) en Felicia Jollygoodfellow (Guy Pierce) gaan met hem mee. De lange en enerverende tocht, dwars door de woestijn, wordt ondernomen in een roze geschilderde bus, die Priscilla , Queen of the Desert gedoopt wordt.