Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Tangerine - Pride!

Trans-sekswerker Sin-Dee, net vrijgelaten uit de gevangenis, ontdekt op kerstavond dat haar vriend/pooier Chester haar bedriegt met een cis-vrouw. Woedend gaat ze op zoek naar de twee.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Tangerine

De transgender sekswerker Sin-Dee Rella, na een celstraf van 28 dagen weer op vrije voeten, ontmoet op kerstavond haar vriendin Alexandra in een donuttentje in Hollywood. Alexandra, ook een trans-prostituee, vertelt haar dat haar geliefde en pooier Chester een verhouding heeft met een cis-vrouw. Woedend verlaat ze de zaak om te gaan zoeken naar Chester en diens vriendin. Alexandra wordt opgepikt door de Armeense taxichauffeur Razmik, die een voorkeur heeft voor trans-vrouwen. Nadat hij aan zijn gerief is gekomen, gaat zij naar een bar om een optreden te geven. Ondertussen heeft Sin-Dee haar rivale in een bordeel gevonden…

Regisseur Sean Baker beschikte over een budget van $ 100.000 voor het maken van deze film. Weinig geld vereist creatieve oplossingen: voor de beelden gebruikte hij drie iPhones en een video-app. De film, een mix van drama en humor, viel in goede aarde bij zowel de pers als het publiek en bracht uiteindelijk het tienvoudige op.