Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Home Away From Home - Cracking the Frame

De Zuid-Koreaanse beeldend kunstenaar Do-ho Suh is altijd onderweg – dus waar is hij thuis? Een vraag die het fundament vormt van zijn werk: het herscheppen van de huizen waar hij woonde. Een portret.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Home Away From Home

De Zuid-Koreaanse beeldend kunstenaar Do-ho Suh is een man in transit, altijd onderweg, het hele jaar door pendelend tussen Oost en West. Waar ben ik thuis, wie ben ik? Het zijn deze vragen die ten grondslag liggen aan zijn werk, vragen die ontspruiten aan zijn obsessie met huizen

Suh zelf heeft een paar vaste plekken: in Londen, New York en Seoul. In die laatste stad groeide hij op in een van de paleisachtige gebouwen in de tuin van zijn ouders. Een op een herbouwt hij de huizen waarin hij heeft gewoond – architecturale sculpturen van transparante stoffen of gefrotteerd papier in sprankelende tinten, tastbaar en ongrijpbaar, vederlicht en dromerig doorschijnend.

Filmmaker Marjoleine Boonstra (Kurai, Kurai, Het wonder van Le Petit Prince) laat de inspirerende wereld van zijn ouders zien en toont Suh terwijl hij geestdriftig zijn huizen herschept – het is zijn manier om de kwetsbaarheid voelbaar te maken van de relatie die we hebben met ons verleden, met ons huis en thuis.

Helen Westerik zal na afloop van de film regisseur Marjoleine Boonstra en producent Lies Janssen interviewen.

Met voorfilm: een gefilmde inleiding van curator Allegra Pesenti op het werk van Do-ho Suh, opgenomen in het Rubbing/Loving-project van Suh in New York (Engels gesproken).