Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

El futuro perfecto - Amsterdam Roots Festival x WCA

De 17-jarige Xiaobin spreekt geen woord Spaans wanneer ze in Argentinië aankomt. Zodra ze de taal begint te leren, neemt haar leven een andere wending.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

El futuro perfecto

De Chinese Xiaobin is 17 jaar oud en spreekt geen woord Spaans wanneer ze in Argentinië aankomt. Maar een paar dagen later heeft ze al een nieuwe naam, Beatriz, en een baan in een Chinese supermarkt. Haar familie leeft in een parallelle wereld in een wasserette, ver weg van de Argentijnen. Xiaobin spaart stiekem geld en schrijft zich in op een talenschool. Nadat ze daar heeft geleerd hoe ze 'afspraken kan maken', spreekt ze af met een supermarktklant, Vijay. Hij komt uit India en hoewel ze nauwelijks met elkaar kunnen communiceren, beginnen ze een geheime relatie.

Zodra ze de condicional, de grammaticale voorwaardelijke wijs, onder de knie heeft, begint Xiaobin na te denken over de toekomst. Wat zou er gebeuren als haar ouders over Vijay zouden horen? Hoe meer ze de Spaanse taal beheerst, hoe meer ze zich met het scenario bemoeit. Haar Chinese klasgenoten geven commentaar op de gebeurtenissen als een koor.

21u00
Talkshow: de positie, de blik en het belang van vrouwelijke filmmakers
Zoals op vele maatschappelijke terreinen is er ook in de filmindustrie een groeiende belangstelling voor de rol die gender speelt. De filmsector is bij uitstek een plek waar populaire ideeën over mannelijkheid en vrouwelijkheid worden weerspiegeld, maar vooral ook opnieuw kunnen worden vormgegeven. In films kunnen achterhaalde beelden worden ontkracht en nieuwe verhalen de spotlights vinden, waardoor het een belangrijke bondgenoot of zelfs katalysator kan zijn voor culturele verandering. In een gesprek met WCA/Rialto-directeur Raymond Walravens en schrijver/opiniemaker Simone Zeefuik wordt onderzocht wat de positie is van vrouwelijke filmmakers en op welke manier zij zich onderscheiden van mannelijke filmmakers. De talkshow wordt geleid door filmmaker Tessa Boerman.

Deze talkshow is een samenwerking tussen Amsterdam Roots Festival, World Cinema Amsterdam en Rialto.