Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

An Elephant Sitting Still

Prachtig, weemoedig drama waarin de levens van vier ontevreden jongeren en kleine criminelen worden gevolgd in het China van nu.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

An Elephant Sitting Still

Diep melancholische drama van de Chinese filmregisseur Hu Bo, waarin hij gedurende één dag vier ontevreden jongeren en kleine criminelen portretteert in een voormalige industriestad in het noorden van China. Wei Bu, een tienerjongen die overgeleverd is aan zijn wrede vader en de bullebakken op school; zijn liefje Huang Ling, die een affaire met een leraar heeft, wat op internet terechtkomt; Wang Jin, een oudere man die door zijn familie naar een verpleeghuis wordt gestuurd en tenslotte Yu Cheng een ellendige, overspelige lokale crimineel.

Hoewel de nadruk vooral ligt op de karaktertekening van de personages, laat Hu er geen twijfel over bestaan dat hun emotionele problemen en nihilistische vooruitzichten direct of indirect worden veroorzaakt door de economische depressie van de stad. Zijn film, een bijna vier uur durende kroniek van mensen die gebukt gaan onder de economische druk is een intiem, empathisch en vooral gevoelig portret van menselijk lijden.

de Volkskrant

In het bijna vier uur durende meesterwerk telt elke minuut.