Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Carmen y Lola

Ontroerend verhaal over de onmogelijke liefde tussen twee Roma-tienermeisjes, Carmen en Lola. Onmogelijk omdat Carmen behoort te trouwen en veel kinderen te krijgen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Carmen y Lola

De 17-jarige Carmen leeft in een Roma-gemeenschap in een buitenwijk van Madrid. Ze staat op het punt in het huwelijksbootje te stappen met een door haar ouders uitgezochte man. Liever was ze kapster geworden, maar ze heeft zich erbij neergelegd dat ze een leven zal leiden zoals vele generaties Roma-vrouwen vóór haar: trouwen en zoveel mogelijk kinderen baren. Overdag helpt ze haar vader op de markt en daar ontmoet ze de 16-jarige Lola, ook een Roma-meisje. Lola valt op meisjes en de ontmoeting met Carmen slaat in als een bom; het is liefde op het eerste gezicht. Vanaf die dag zien de meisjes elkaar dagelijks op de markt. Voor Carmen, onbewust van Lola's gevoelens, is het een enorm leuke meisjesvriendschap, vooralsnog niet meer.

Homoseksualiteit ligt heel gevoelig in de Roma-cultuur, zo laat regisseur Arantxa Echevarría in dit ontroerende speelfilmdebuut zien. Maar is het mogelijk liefde door familie-eer, trots en tradities de kop in te drukken?

 

NRC Handelsblad

Echevarría is een regisseur die naast drama ook hoop niet uitsluit. En liefde.