Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Le jeune Ahmed

Nieuwe film van de Belgische meesters van het sociaal-realisme. De 13-jarige Ahmed stort zich volledig op de Koran en het geloof. Dat leidt tot extremistische opvattingen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Le jeune Ahmed

In Le jeune Ahmed, de nieuwe film van de regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne (o.a. Deux jours, Une nuit en Le gamin au vélo), worstelt de 13-jarige Ahmed met de idealen van zijn geloof en de verleidingen van het leven. Wanneer Ahmed zich volledig in zijn geloof stort, herkent zijn omgeving de tiener niet meer terug. Zijn leraren maken zich zorgen om zijn extremistische interpretaties van de Koran en thuis zoekt hij ruzie met zijn wijndrinkende moeder en zijn niet zedig genoeg geklede zussen. Maar vooral Ines, de lerares die hem al van kinds af aan bijles geeft, is in zijn ogen onrein: zij is weliswaar moslim, maar heeft een relatie met een Jood.

Terwijl Ahmed steeds meer in zijn religie opgaat, ziet zijn omgeving met lede ogen aan hoe hij steeds verder van hen verwijderd raakt. Na een heftig incident moet Ahmed besluiten hoe ver hij wil gaan.

Only on Mon July 29 with English subs at 9:00 pm

de Volkskrant

De jonge Idir Ben Addispeelt de rol van Ahmed bloedserieus en krachtig.