Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Tel Aviv on Fire

De jonge Salam schrijft mee aan een populaire Palestijnse spionagesoap, die ook door Joodse kijkers wordt gewaardeerd. Die populariteit brengt hem in een uiterst lastig parket.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Tel Aviv on Fire

Via zijn oom heeft de jonge Salam (Kais Nashif) een baantje als schrijver gekregen bij de spionagesoap Tel Aviv on Fire. De show draait om een Palestijnse spionne die een affaire begint met een Joodse generaal en intussen een liefdesrelatie met een verzetsstrijder heeft. De Palestijnse serie is ook populair onder Joodse kijkers, bijvoorbeeld bij de vrouw van Assi, de militair die het checkpoint bemant waar Salam dagelijks passeert op weg naar de studio in Ramallah. Om zijn vrouw een plezier te doen begint Assi in ruil voor vrije doorgang verregaande eisen te stellen aan de plot van de serie. De financiers van de serie hebben echter heel andere opvattingen over het plot. Salam zit gevangen tussen twee vuren…

Met trefzekere humor tekent Sameh Zoabi een hilarisch portret van onderlinge verhoudingen in een door en door gepolitiseerde samenleving, waar creatieve vrijheid een onmogelijkheid blijkt.

Only on Mon Aug 12 with English subs at 7:00 pm

de Volkskrant

Tel Aviv on Fire (...) houdt het luchtig, maar durft ook te prikkelen waar het pijn doet als het te vrolijk dreigt te worden.