Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Diego Maradona

Ooit scoorde hij met 'de hand van God', voetbalgenie Diego Maradona. Na zijn actieve loopbaan ging het een stuk minder. Portret van een gecompliceerd mens.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Diego Maradona

Iedereen zag het behalve de scheidsrechter: Diego Maradona scoorde met een handsbal tegen aartsvijand Engeland in de kwartfinale van de WK 1986 in Mexico. Nadat hij ook de weergaloze 2-0 had gescoord, was het toermooi voor Engeland afgelopen, terwijl Argentinië wereldkampioen zou worden. "Het was de hand van God", verklaarde hij later. Misschien had hij niet eens ongelijk, want velen beschouwden hem als een (voetbal)god – in Argentinië, maar ook zeker in het Italiaanse Napels. Het plaatselijke Napoli had nog nooit een prijs van enig belang gewonnen, tot Maradona daar in 1984 ging voetballen. Met hem wonnen ze onder meer twee landtitels. Na zijn actieve voetbalcarrière kende hij pieken, maar vooral veel dalen, die veroorzaakt werden door overgewicht, drank en drugs.

Regisseur Asif Kapadia, die eerder films maakte over Formule 1-coureur Ayrton Senna en zangeres Amy Winehouse, brengt aan de hand van heel veel archiefmateriaal het bewogen leven van Maradona in beeld. Maradona verleende welwillend medewerking aan deze film.

De Volkskrant

Briljant gemonteerde docu over de gespletenheid van Diego priv├ę en de publieke Maradona.

Algemeen Dagblad

Meeslepend drama... Documentaire Maradona zal zelfs voetbalhaters bevallen.