Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Chuskit

Waargebeurd verhaal over een moedig meisje dat opgroeit in de Himalaya en door een ongeluk verlamd raakt. Maar ze geeft zich niet zomaar gewonnen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Chuskit

Chuskit is een vrolijk en levenslustig meisje dat bijna naar de lagere school mag. Daar heeft ze samen met haar vriendinnen heel veel zin in. Maar als ze een ongeluk krijgt, raakt ze verlamd. Vanaf dat moment ziet haar leven er totaal anders uit. Ze kan haar huis niet meer verlaten, buitenspelen is er dus niet meer bij en naar school gaan ook niet. Chuskit wordt er heel ongelukkig van. Haar opa vindt dat ze niet moet zeuren en zich bij haar lot moet neerleggen. Maar opgeven is geen optie voor de moedige Chuskit. Ze geeft zich echt niet zomaar gewonnen! De film speelt in de Himalaya, in het noorden van India en geeft je een kijkje in het leven en de gewoonten van de bergbewoners in dit schitterende gebied.

PRIYA RAMASUBBAN (1972, India) spent many years making films such as Lost Kings of Israel and Divine Delinquents for international broadcasters such as National Geographic, Discovery and History Channel. She evolved the story for Chuskit (2018) – which won the Children's Jury Award: Global Zoom Prize at Children's Film Festival Seattle 2019 – at a National Film Development Corporation of India screenwriter’s lab.