Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Pahuna

Opgewekte en luchtige familiefilm vol fantasie, onschuld en warmte. Samen met de moedige Pranay en Amrita uit Nepal ga je op ontdekkingsreis door een ongerept land.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Pranay en zijn zusje Amrita moeten van hun moeder samen met hun babybroertje vluchten. Hun dorp, dat op de grens van Nepal met India ligt, wordt namelijk aangevallen door soldaten. Terwijl hun moeder achterblijft om op zoek te gaan naar hun vader, vertrekken de kinderen samen met  de buren. Als ze één van hen horen vertellen dat ze gaan schuilen in een kerk, maar dat de priesters baby’s opeten, glippen de kinderen stiekem weg uit de groep. Ze zijn bang dat hun kleine broertje niet meer veilig is. Maar dan staan ze er wel alleen voor. Gelukkig vinden ze al snel een oude bus in het bos waar ze zich in kunnen verschuilen. Terwijl ze wachten tot hun moeder hen vindt, maken ze de bus een beetje gezellig en proberen ze goed voor elkaar te zorgen. Maar het wachten duurt wel heel erg lang…

 

PAAKHI A. TYREWALA (1984, India) is a writer turned director whose career in film started as a child performer. Her directing debut was a song in Jaane Tu Ya Jaane Na (2008); her short Kajal won Best Film & Best Music at the Feedback Female Film Festival, and Best Actress at the Banglore Shorts Film Festival. Pahuna is her first feature.