Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Gully Boy

Zijn baantje als taxichauffeur in Mumbai heeft Murad Ahmed bewust gemaakt van alle armoe en ongelijkheid in de stad. Hij houdt van rap, dus begint hij zelf teksten te schrijven. Hij heeft talent.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Gully Boy

Geen muziekstijl vertolkt het levensgevoel van de jonge generatie beter dan rap en dat is in India niet anders. Regisseur Zoya Akhtar vertelt in haar nieuwe film over de hindernissen die iemand moet overwinnen om rapper te worden. Ze baseerde het verhaal op de levens van straatrappers Divine en Naezy, van wie in deze film de nodige muziek is te horen. De Amerikaanse rapper Nas vervulde de rol van uitvoerend producent.

De jonge Murad Ahmed, hij woont in een achterbuurt van Mumbai, had altijd al een fascinatie voor rap, maar pas als hij noodgedwongen het werk als privéchauffeur van zijn vader overneemt, begint hij zelf teksten te schrijven. Tijdens dat werk voor een welgestelde familie ziet hij namelijk overal schrijnende gevallen van armoe en ongelijkheid. En hij heeft talent. Zijn vader Aftab, een man met losse handjes, vindt het maar niks; hij heeft immers hard gewerkt om de opleiding van zijn zoon te bekostigen. Ondertussen timmert Murad als rapper aan de weg.

Gully Boy is vrijdag 23 augustus om 21.00 ook eenmalig te zien in De Balie. Kaarten voor de WCA-voorstellingen in De Balie koop je via hun website. Klik hier voor kaarten voor deze voorstelling.

ZOYA AKHTAR (1972, INDIA) obtained a diploma in filmmaking from NYU then went on to assist directors such as Mira Nair and Dev Benegal before becoming a writer-director. She has directed critically acclaimed films including Luck By Chance (2009) and Sheila Ki Jawaani (part of Bombay Talkies, 2013). Gully Boy (2019) stars celebrity Indian actor Ranveer Singh.