Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Sibel

Haar dorpsgenoten denken dat ze vervloekt is en vermijden haar. Om hun sympathie te winnen besluit Sibel, die niet kan praten, op jacht te gaan naar een gevaarlijke wolf. Ze vindt een deserteur.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Sibel

In het Turkse bergdorpje Kuşköy, niet ver van de Zwarte Zee, wordt al sinds mensenheugenis, naast de gesproken taal, een fluittaal gebezigd, waarmee men verrassend genuanceerd, fluitend met elkaar kan communiceren. Het is de enige taal die de 25-jarige Sibel beheerst, want praten kan ze niet. Haar dorpsgenoten zien haar daarom als vervloekt, niemand wil iets met haar te maken hebben. Om de dorpelingen voor zich te winnen, besluit ze op jacht te gaan naar een gevaarlijke wolf, waarvoor vooral de vrouwen in het dorp bang zijn. Maar in plaats van de wolf vindt ze op een dag een gewonde man, een door de politie gezochte deserteur. Hij ziet haar met andere ogen.

Het schrijver-regisseursduo Guillaume Giovanetti en Çagla Zencirci, het is hun vierde samenwerking, vertellen een verhaal over de positie van vrouwen in Turkije, over verstikkende tradities en gebrek aan mededogen, en ze vervlechten dat met sprookjesmotieven uit bijvoorbeeld Assepoester en Roodkapje. De magische natuur speelt een hoofdrol.

Donderdag 22 augustus met inleiding door One World-hoofdredacteur Seada Nourhussen.

De Balie
Sibel is maandag 19 augustus om 21.15 ook eenmalig te zien in De Balie. Kaarten voor de WCA-voorstellingen in De Balie koop je via hun website. Klik hier voor kaarten voor deze voorstelling.

ÇAĞLA ZENCIRCI (1976, Turkey) & GUILLAUME GIOVANETTI (1978, France) are a directorial duo based in Paris and Istanbul whose shorts and two features – Noor (2014) and Ningen (2015) – have been selected for more than 200 festivals and awarded more than 40 times. Sibel (2018) is their third feature, and was selected for the Competition at Locarno International Film Festival 2018.