Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Cura├žao Artists

Drie korte films waarin Curaçao centraal staat: Free as Bird en Juni van Sharelly Emanuelson, en Tirzo Martha van Tessa Boerman. Beiden zijn aanwezig voor een Q&A.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Cura├žao Artists

Compilatieprogramma, bestaande uit drie korte films, waarin Curaçao centraal staat. Free as a Bird van Sharelly Emanuelson zoomt in op leven en werk van de veelzijdige kunstenaar Geerdine Kuijpers. Kuijpers, die al ruim 50 jaar op Curaçao woont, is vooral bekend van haar levenswerk The Art & Nature Inn, een appartementencomplex in Willemstad dat zij in tientallen jaren heeft getransfomeerd tot een ecologische, kleurrijke en sprirituele tovertuin.

Ook filmmaker Tessa Boerman heeft de camera op een Curaçaose kunstenaar gericht: Tirzo Martha. In de gelijknamige documenaire laat ze zien hoe zijn werk door-en-door geworteld is in Curaçao, wat zich uit in zijn gebruik van beelden en materialen. Martha is een 'yu di Kòrsou', een kind van Curaçao.

Naast deze twee kunstdocumentaires is er nog een korte fictiefilm van Emanuelson te zien: Juni – over vier Curaçaose tienerjongens die vaak bij elkaar rondhangen. Juni maakt een keuze om zelf over zijn toekomst te kunnen blijven beslissen. Tessa Boerman en Tirzo Martha zijn aanwezig voor een Q&A.