Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Kabul, City in the Wind

Het leven in de door geweld geteisterde Afghaanse hoofdstad Kabul, gezien door de ogen van tiener Afshin en buschauffeur Abas. Winnaar IDFA Special Jury Award op.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Kabul, City in the Wind

Aboozar Amini (1985) kwam als veertienjarige vluchteling naar Nederland. Voor Kabul, City in the Wind ging hij terug naar zijn land van herkomst. De film vertelt twee geschiedenissen en toont daarin de wereld van het geteisterde Kaboel: tiener Afshin heeft de zorg op zich genomen voor zijn jonge broertje Benjamin. Hun vader is immers gaan werken in het buitenland, waardoor Afshin nu de ‘man in huis’ is. De vindingrijke buschauffeur Abas probeert ondertussen het hoofd boven water te houden, maar zijn bus valt van ellende uit elkaar.

Regisseur Amini is een goede bekende van WCA. In 2018 maakte hij deel uit van de jury van het festival en in 2015 was zijn korte film Angelus Novus te zien. Het even ingetogen als indrukwekkende Kabul, City in the Wind is zijn eerste lange documentaire en won in 2018 de IDFA Special Jury Award.

ABOOZAR AMINI (1985, Afghanistan) immigrated to the Netherlands aged 14. His shorts Angelus Novus and Where is Kurdistan? screened at WCA in 2015 and 2016 and his latest short, Best Day Ever, opened the Directors’ Fortnight shorts programme at Cannes 2018. Kabul, City in the Wind (2018) opened the 2018 IDFA in Amsterdam, winning the First Appearance Special Jury Award.