Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Aan niets overleden

Intiem drama over de Caribische Thilda Purperhart die het liefst niets loslaat over haar mysterieus verdwenen zoon. Onverwacht bezoek brengt haar familiegeheim in gevaar.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Aan niets overleden

In brede lagen van de Surinaamse en Antilliaanse gemeenschap rust nog altijd een taboe op homoseksualiteit. Dit taboe was het onderwerp van Raymi Sambo's theatervoorstelling Aan niets overleden die in 2014 op de planken werd gebracht. Nadat hij een aantal korte films had gemaakt, besloot Sambo dit theaterstuk te verfilmen. Esther Duysker schreef het scenario.

Thilda Purperhart, een vrouw met Caribische roots, woont met haar dochter Joyce in een flat in de Bijlmer. Ook zoon Kevin woont op dat adres, hoewel Thilda dat angstvallig voor de buitenwereld verborgen tracht te houden. Kevin is namelijk ziek; hij lijdt aan de 'homoziekte' aids en als men daar achterkomt, zou dat schande over de familie brengen. Maar omdat hij ook geen medische behandeling ondergaat, verslechtert zijn gezondheid snel. Op een dag gaat de deurbel: Julius staat voor de deur en wil zijn oude schoolvriend Kevin weer eens zien. In de hoofdrollen Perla Thissen, Jonata Taal en Erwin Boschmans.

Regisseur aanwezig

RAYMI SAMBO (1971, Curaçao) is a Dutch actor, director, writer and producer. He has acted on television and in films including All Stars (1997), Zoop in Afrika (2005) and Spangas in Action (2015). He is artistic director of Theatergroep Raymi Sambo Maakt, producing plays including the stage version of Aan Niets Overleden. Aan Niets Overleden (2018) is his first feature film.